Over ons

Skûtsje De Trije Doarpen

Hoe kan een dorp met skûtsje geschiedenis, geen skûtsje hebben? Dat dachten initiatiefnemers Enne de Vries, Jildert Holtrop, Jouke Annema en Michiel Bakker, allen woonachtig in de trije doarpen, ook. Gezamenlijk hebben zij stichting Skûtsje de Trije Doarpen opgericht.

De Trije Doarpen is Frysk voor de drie dorpen. Echtenerbrug, Echten en Delfstrahuizen zijn de dorpen gelegen aan het Tjeukemeer.

De dorpen dichterbij elkaar brengen

Het doel is om door middel van het skûtsje de dorpen dichterbij elkaar te brengen. Het skûtsje zal meedoen aan wedstrijden, maar ook ingezet worden voor diverse activiteiten. Denk hierbij aan het betrekken van basisscholen bij de stichting, om zo kinderen kennis te laten maken met het skûtsje en de sport zeilen.

Het skûtsje is een historische platbodem, van al meer dan 100 jaar oud. Het door de wind voortgebrachte skûtsje vervoerde vroeger 53 ton aan lading. Tegenwoordig wordt het skûtsje ingezet als wedstrijdschip en zeilt de bemanning onder aanvoering van Henk Regts mee met wedstrijden op de Friese wateren.

Skûtsje de Trije Doarpen

 

Meer weten over ons of over het skûtsje? Neem dan contact met ons op!